perjantai 8. toukokuuta 2009

Vivitar 285HV ja Elinchrom Skyport Universal Trigger modaus

Kuten jotkut ehkä saattavatkin tietää, niin Vivitar 285HV ei toimi suoraan Elinchromin Skyport Universal radiotriggereiden kanssa, koska vastaanottimen tuottaman pulssin pituus on liian lyhyt. tähän ongelmaan löytyy kuitenkin helppo ratkaisu, eli pienen lisäpiuhan tekeminen, joka pidentää laukaisimen pulssin pituutta.

Materiaalit maksavat n. 2€ + oman työn hinta. Ostin roinat Triopakista. Voit ostaa myös valmiin piuhan hintaan 19$ Flashzebrasta, mutta itse en viitsisi nähdä tuota vaivaa + odottelua, että piuha saapuu. Flashzebran piuha on siis Vivitarin oma plugi - 3.5m plugi-piuha, joten saat vastaavan piuhan aikaiseksi myös modaamalla Vivitarin mukana tulevan piuhan alla olevien speksien mukaan ts. tällöin joudut rikkomaan alkuperäisen piuhan.

Tarvittavat materiaalit ovat:

  • Monikerroskerko 22nF 50V R5 20% Z5U ts. bibolaarinen 22nF 50V kondensaattori á 25c
  • Monopistoke (uros) 3.5mm á 80c
  • Monojatkoliitos (naaras) 3.5mm á 80c
  • Matalajännitekaapeli 2x0.5(neliötä) 20cm á 61c/m


Käytännössä tein homman niin, että juotetaan ensin uros- ja naaras-plugit molempiin päihin piuhaa (varmista, että johtimet ovat oikein päin) ja sitten juotetaan kondensaattori rinnan toiseen päähän, eli + ja - johtimien väliin. Mielestäni kondesaattori sopi paremmin urosplugin koteloon. Sitten tuo piuha laitetaan vain Elinchromin vastaanottimen sekä salaman hotshoesta lähtevän PC-3.5mm plugipiuhan väliin.

Jotkut ovat modanneet itse salamaa niin, että kyseinen kondensaattori juotetaan salamakengän sisään, mutta silloin joudut avaamaan itse salaman ja muuttamaan sen rakennetta, kun taas esittämälläni tavalla ei tarvitse koskea salaman sisuskaluihin.

Seuraavat blogitekstit tulevat jo pitämään sisällään enemmän juttua valokuvauksesta ja varsinkin salaman käyttöön liittyviä kuvia. Tarkoituksena on mennä ottamaan muutaman yö-shotti Nautelankoskelta sekä aamuaurinkokuvia. Katsotaan mitä saan aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti