torstai 14. toukokuuta 2009

Strobistisetillä metsässä


Kävin eilen illalla kuvaamassa Nautelankoskella Liedossa, eli n. 1 km päässä kodistani kokeillakseni, miten strobistisetti toimii luontokuvien suhteen. Mielestäni sain aikaiseksi varsin kivan näköisiä otoksia, ottaen huomioon, että kyseessä oli oikeastaan ensimmäinen kerta kun varsinaisesti lähdin kyseisellä setillä kuvaamaan. Kaikki reissun kuvat löytyvät flickristä.

Yllä olevaan kuvaan en ole kuitenkaan tyytyväinen ja päätinkin käydä vielä kuvaamassa samassa paikassa uudestaan. Katsotaan sitten olenko oppinut jotain. Mielestäni, kuvassa olisi pitänyt käyttää pienempää aukkoa, jotta syväterävyydestä olisi tullut syvempi. Toisaalta silloin olisi varmaan suljinaikaa pitänyt pidentää. Kuvat käytetystä setupista löytyvät myös flickrin setistä.



Toinen kuva Nautelankoskelta on kuva lintutornista sekä sitä ympäröivästä vihertävästä pellosta. Tätä ideaa olen jo hautonut pitkään, mutta en kuitenkaan onnistunut siinä siten kuin olisin halunnut. Varmaan käyn kuvaamassa samaa aihetta vielä uudestaan, jotta saisin vangittua kuvaan halutun tunnelman. Kuvausajankohta oli n. klo 22 ja tuntui, että valo muuttui joka minuutti, joten oli todella hankalaa saada kuva oikealla hetkellä.

Seuraavalla kerralla taidan tehdä kuten Ken Rockwell on neuvonut, eli ota kuva minuutin välein, jolloin ainakin jonkin kuvista pitäisi olla otettu oikealla hetkellä. Tämä sääntö pätee hyvin sekä iltaan ja aamuun.

Nyt kun tuli aamuauringon valo puheeksi, niin otin myös muutaman kuvan tänään aamulla matkalla töihin. Jep, jep, eli strobistisetti kulkee mukavasti mukana autossa ja kyseisen setin kasaamiseen menee n. 5 minuuttia ja sekä toinen 5 minuuttia menee setin sijoittelussa ja testikuvien ottamisessa. Purkamiseen menee n. 2-3 minuuttia, joten mielestäni se on varsin näppärää suhteessa kuvien laatuun. No, takaisin asiaan. Eli seuraavanlainen kuva tuli napattua.



Kameran vasemmalla puolella edessä on Vivitar 285HV, eli samassa suunnassa, josta aamuaurinko paistaa. Kameran oikealla puolella on sb-28 täydellä teholla suunnattuna kohti Aurinkoa ja Vivitaria. Käytännössä sb-28 valaisee etualalla olevan kiven, joka muuten olisi varjossa kameran puolelta. En tiedä kuinka oppikirjojen mukainen tälläinen valaistus on, mutta kaikkea pitää kokeilla paitsi anoppia.

Tällaista antia tällä kertaa. Ehkä pian uskallan kuvata ihmisiä. Pitää vaan vielä opetella enemmän valaistuksen teoriaa ja harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti