lauantai 16. toukokuuta 2009

Vielä kerta pojat...

Kuten mainitsin viimeksi, niin en ollut aivan tyytyväinen Nautelankoskelta ottamiini kuviin, joten kävin eilen illalla katsastamassa saman paikan uudelleen. Verrattuna edelliseen kertaan, keli oli selkeämpi, joten taivaasta ei saanut ihan niin kivoja taustoja kuviin, mutta muuten kuvista tuli mielestäni parempia.



Kuten ensimmäisestä kuvasta voi huomata, niin kuva on syväterävämpi kuin edellinen kuva samasta paikasta. Tämä blogihan on siis valokuvausharrastuksestani ja siitä, miten yritän oppia, joten koittakaa kestää samoja kuvia useammassa tekstissä:)



Vastaavasti sain kuviin ehkä enemmän yö-maista tunnelmaa kuten yllä olevassa kuvassa. Periaatteessa salamat olivat samalla tavalla aseteltuna kuten edelliselläkin kerralla. Tosin kokeilin muutamaa eri variaatiota. Mainittakoon vielä, että olin liikkeellä n. klo 21.30-22.30, joten valoa riitti ihan hyvin. On vain hauska huomata, miten parilla salamalla ja oikeilla ISO-arvon, aukon ja suljinajan valinnoilla voi "päivästä" tehdä yön. Esimerkiksi jälkimmäisessä kuvassa on käytössä seuraavat asetukset:

  • ISO 400
  • Exposure: 0.008 sec (1/125)
  • Aperture: f/9.0
  • Focal Length: 28 mm

Voit katsoa kaikki asetukset myös (muille kuville) suoraan Flickr:stä. Tässä kaikki tällä kertaa ja katsotaan, mitä kuvaamista keksisi seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti