maanantai 4. toukokuuta 2009

Croppikenno, eli digikuvausta ja linuxia sekä ehkä vähän strobismia

Olen aloitteleva valokuvausharrastelija, joka on hitusen hurahtanut valokuvaukseen viime aikoina. Koska olen tosielämässä ohjelmistosuunnittelija ja erityisesti linux-puoleen erikoistunut ajattelin, että voisin ehkä jakaa kokemuksiani aloittelevana valkokuvausharrastelijana sekä myös siitä, miten linuxia voidaan käyttää hyväksi valokuvauksessa.

Massathan (normaalit ihmiset) eivät tunne, mitä linux voi tarjota valokuvauksen suhteen kuten esimerkiksi hyviä ja ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia, jopa RAW-kuvien käsittelyyn. Tämän vuoksi onkin mielestäni hyödyllistä tuoda eri vaihtoehtoja esille.

Koska tämä blogi on valokuvauksesta, niin yksi ajatus on, että kirjaan tänne ylös asioita, joita opin harrastuksen etenemisen myötä. Miksi en siis jakaisi oppimaani myös muille. Tämähän on yksi open source -softan perusperiaatteista.

Kuten jo mainitsin, niin tämä on blogi valokuvauksesta, joten yritän jokaisen blogitekstin myötä myös julkaista jotain ottamiani kuvia. Aloitetaan siis yhdellä, minun mielestäni, onnistuneella otoksella Turun yliopiston ICT-talon aulan kierreportaista.

Mielestäni porraskuva on siitä mukava otos, että siitä ei heti välttämättä pysty sanomaan, mistä on kyse ja miten päin kuvan pitäisi olla ts. se laittaa katselijan hetkeksi miettimään.

Lyhyestä virsi kaunis, joten en tarinoi enempää tällä kertaa. Seuraavassa tekstissä olen ajatellut kertoa hieman mitä kameravälineitä minulla on ja sitä seuraavassa tekstissä, miten modataan Vivitar 285HV salama toimimaan Elinchromin Skyport Universal triggerin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti