sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kuvia snootilla ja hehkutusta linuxista

Viimeksi kirjoitin snootin tekemisestä kankaasta ja nyt ajattelin laittaa tänne muutaman kuvan, jonka olen ottanut snootilla. Snootin ideahan on "kaventaa" salamasta lähtevää valoa ja usein se luo pyöristyneen efektin, eli valo näkyy kuvassa pallomaisena. Snootilla valonlähde on helpompi suunnata pienemmälle alueelle ts. valo on paremmin hallittavissa.



Yllä olevassa kuvassa kitarastani, snootti oli kameran yläpuolella, eli kohteen edessä ja suunnattu n. 45 asteen kulmassa kohti kitaran tallaa. Käytin kameran tungsten-valkotasaipainoasetusta (hehkulamppu), jolloin kitaraan tulee mukavaa sinistä sävyä. (Siis, jos sellaisesta pitää:)

Monesti snoottia käytetään kuitenkin henkilökuvissa. Yksi tapa käyttää sitä, on valaista salamalla vain osa kuvattavasta kohteesta. Otin esimerkin vuoksi kuvan itsestäni (tai vaimohan sitä nappia painoi), jossa snootti on suoraan kasvojen edessä, hieman niiden yläpuolella.



Snootilla ammuttaessa kannattaa miettiä, millä teholla salamaa käyttää. Omakuvassani käytössä on SB-28:n 1/64-teho ja snoot oli varsin lähellä kasvojani, mutta se riitti hyvin. Btw, taustana on nahkainen musta työtuoli:) Olen myös tullut pikkuhiljaa siihen tulokseen, että ehkä minunkin pitää opetella jonkin verran kuvankäsittelyä, joten seuraavassa ensimmäisiä kokeiluja kuvankäsittelystä.

Päätin myös ottaa kuvan vaimostani, joka on mielestäni erittäin kaunis nainen. Koska kuvaajantaitoni eivät ole vielä kovin korkealla tasolla, pitää omaa työnjälkeä (=osaamattomuutta) parannella, joten seuraavassa lopputulos:



Olen lopputulokseen kohtalaisen tyytyväinen, koska tein tämän kuvankäsittelyn n. 30 minuutissa GIMP:llä, eli the GNU Image Manipulation Program -open source ohjelmalla. (Joo, joo tiedän, ettei se ole täydellinen, siis kuva sekä GIMP:) Jos kyseinen ohjelma ei ole tuttu, niin sen voi ladata myös Windowsille, mutta siihen kannattaa joka tapauksessa tutustua täällä. Mainittakoon vielä, että Linuxista löytyy nykyään hyvin tuki myös eri RAW-formaateille, joten verrattuna kalliisiin kaupallisiin Windows-ohjelmiin kannattaa tutustua linuxin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Aloitin linuxin käytön 10 vuotta sitten ja siihen aikaan verrattuna on erilaisten ilmaisohjelmien (open source) määrä moninkertaistunut. Linuxille löytyy nykyään hyvä tuki multimediapuolelta. Kannattaa tutustua esim. Ubuntu-linuxiin ja sen eri johdannaisiin esim. Kubuntuun jne.

Minun piti vielä kirjoittaa viime torstain kuvausreissusta Arskan ja Laten kanssa, mutta ei tullut yhtään julkaisukelpoista kuvaa sieltä, joten jätän siitä kirjoittamisen väliin. Sori poijaat...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti