perjantai 12. kesäkuuta 2009

Kehän promokuvat

Kävin siis tänään kuvaamassa Kehälle promokuvia ja kyllähän sitä jonkinlainen setti tuli tehtyä. Kuvia löytyy Flickr:istä, mutta mennäänpä itse asiaan. Vaikka mielestäni suunnittelin homman hyvin etukäteen, niin aina voi asiat tehdä paremmin. Yhtenä ajatuksena oli mennä kuvamaan Ruissalon kansanpuistoon ja siellä olevalle aallonmurtajalle, mutta paikalle päästyäni huomasin, osan siitä olevan veden alla:) No onneksi olin paikalla hieman ennen Kehän poikia ja ehdin katsoa paikat läpi, joten löysin uudet kuvauspaikat.

Ensimmäiseksi kuvauspaikaksi valitsin Aurinkoravintolan seinän. Mielestäni siitä sai hienon taustan kuvalle kaikkien yksityiskohtien kanssa.



Ostin työkaverilta pari päivää sitten uuden linssin.. Uuden ja uuden:) Eli minulle uuden Zenitar-M2,8/16 fisheye:n jonka saa liitettyä M42 adaptorilla Canon EOS -kameroihin ja kokeilinkin sitä kuvauksissa. Tosin täyskennolla siitä saisi enemmän efektiä irti.. Ja kuten kuvista huomata saattaa ehkä leikin sen kanssa liikaakin, mutta mielestäni se toimii tämän tyylisissä kuvissa aika hyvin.

Toiseksi kuvauspaikaksi valitsin lammasaitauksessa sijaitsevat "oudot puut". Idea oli mielestäni ok, mutta toteutus ei vain toiminut kovin hyvin. Aluksi ajattelin, että laitan Vivitarin osoittamaan ylös puihin (poikien taakse) ja sb-28:n snootilla varustettuna osoittamaan poikia, mutta nämä kuvat eivät vain onnistuneet. Toisessa yrityksessä käytin sateenvarjoa snootin sijaan ja alla on nähtävissä lopputulos:



Lopputulos ei ole mielestäni kovinkaan kummoinen, mutta onhan sekin sentään "kuva". Kolmas kuvauspaikka tuli mieleen matkalla Ruissaloon johtavalle sillalle, eli D-piste ns. rekkojen tankkauspaikka. Tältä paikalta sainkin muutaman ihan kivan kuvan ja jopa pientä sanaleikkiä "Shell"-sanan kanssa:) Vieläkin jaksoin leikkiä Zenitarin kanssa...



Viimeinen kuvauspaikka olikin jo suunniteltu paikka, eli sillan alapuoli. Sieltä sainkin kivoja kuvia. Tosin pojat alkoivat jo selvästi olla väsyneitä tässä vaiheessa ja heitä oli vähän hankala saada pysymään kuvattavana:) Näistä kuvista "Gimppasin" sillan sivuilta näkyvät turhat yksityiskohdat pois kuten D-piste, jolloin kuvista tuli hieman eheämpiä kuin ilman muokkausta:



Kuvaussessio meni mielestäni hyvin ja uskon, että Kehä:kin on tyytyväinen lopputulokseen. Mikään laite ei hajonnut, eivätkä akut loppuneet kesken ja melkein sain kuvattua kaikissa niissä paikoissa, joissa suunnittelinkin kuvaavani. Vaikka olen yleisesti ottaen kohtalaisen tyytyväinen päivään, niin siltikin on asioita, joita pitää vielä harjoitella. Eli valaistus on yksi iso asia ja toinen on tietenkin kameratekniikka sekä kuvien sommittelu ts. vähän kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti