keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Digikam ja Kubuntu 9.04

Olen päivittänyt Kubuntun (linuxin) uuteen 9.04 versioon ja kyllä on ollut ongelmia. Ensin sekosi x-serveri, koska ATI on mennyt poistamaan näytönohjaimeni ajurit virallisesta ajuripaketista. No, sain sen kuntoon, niin sitten alkoi Digikam sekoilla. Tätä kirjoittaessani käännän juuri uutta versiota Digikamista suoraan sorsista (lähdekoodista.. tämä on nörttislangia) ja toivon, että se korjaisi kaatumisongelmat.

Jos jollakin muulla on ongelmia Digikamin kanssa, niin kannattaa kokeilla näitä ohjeita. En siis itsekään vielä tiedä onko niistä apua, mutta odotetaan ja katsotaan miten käy...

Mutta silloin kun Digikam toimii, niin voin kyllä suositella sitä. Itse pidän erityisesti integroiduista sharing-plugineista, eli voit helposti jakaa kuvia esim. Flickr:iin muutamalla napin painalluksella. Eipä sen tarjoama editorikaan ole hullumpia ja se tukee myös RAW-kuvien näyttämistä/editoimista.

Loppukomentiksi voin sanoa, että Digikamin päivittämisestä oli apua... Ei siis enää kaatuilua. Hätiköin sittenkin.. Kyllähän se pa#*a kaatuu. No nyt unta kaalin ja katson myöhemmin ongelmaa uudestaa.

1 kommentti:

  1. mahtava blogi! voisitko suositella mitä linux distribuutiota ja siihen liityviä ohjelmia käyttäsin kuvankäsittelyyn?
    vmware osx jne..
    iso hatunnosto sorsaan kirjoittamisesta :)

    VastaaPoista