lauantai 11. heinäkuuta 2009

Ruuan kuvaaminen

Strobisti-blogissa on nyt meneillään ns. strobist boot camp -tehtävät, eli David Hobby antaa kuvaustehtäviä, joista voi voittaa kaikenlaista pientä kivaa. Ensimmäiseen tehtävään en ehtinyt osallistumaan, mutta osallistuin toiseen tehtävään.

Toisessa tehtävänannossa piti kuvata ruokaa, juomaa tai jotain siltä väliltä. No tietenkin ajattelin, että homma ei voi olla kovinkaan hankala, mutta toisin kävi:) Minulla oli muutama idea, joita päätin kokeilla. Ensimmäinen idea oli käyttää hyväksi aikaisemmin toteuttamaani setuppia Iittalan kartio-laseista, mutta huomasin, että ruuan (tässä tapauksessa) hedelmien lisääminen vaatiikin valaistukselta paljon enemmän. Kuten alla olevasta epäonnistuneesta kuvasta voi huomata, hedelmät eivät ole kovinkaan edustavia.



Mitä tulee siihen aikaisempaan kuvaan Iittalan laseista, niin homma oli paljon yksinkertaisempi, koska pystyin valaisemaan lasit yhdellä salamalla taustan kautta ja se riitti hyvin, varsinkin kun pöydän pinta oli myös heijastavaa materiaalia.

Ruuan valaiseminen onkin sitten kokonaan toinen juttu, koska valon pitää valaista ruuan pintaa myös edestä, sivulta tai ylhäältäpäin tai muuten se jää liian tummaksi ts. silhuettimaiseksi. Tämä on tietenkin myös kiinni siitä, mitä kuvalla hakee ja silhuetti voi olla myös ok. Monet käyttävätkin ruuan valaisemisessa esim. itsetehtyjä "ministudioita", jolloin valon saa toteutettua aika helposti.

Kun en saanut hommaa toimimaan ensimmäisellä yrityksellä päätin yrittää uudestaan seuraavana päivänä. Toisella kerralla otin aika paljon erilaisen lähestymisen hommaan ja päätin siirtää lasit taka-alalle ja yrittää tuoda syötävät kohteet etualalle. Ostin siis hieman hedelmiä ja habanero chilin:) Ajattelin, että jos pystyn luomaan kuvan, jonka takia joku haluaisi maistaa habaneroa, niin ehkä silloin olen onnistunut hommassa. (Habanerohan taitaa olla yksi maailman vahvimmista chileistä) Sitä en tiedä onnistuinko kuvassa niin, mutta sain aikaiseksi hieman Miami Vice värityksen omaavan kuvan:


Tuskimpa ottamani kuva voittaa kisaa, mutta olen siihen itse tyytyväinen ja opin prosessin aikana paljon ruuan kuvaamisesta. Pitää nostaa hattua niille, jotka tekevät hommaa työkseen. Se ei tosiaankaan ole helppoa. En myöskään ajatellut jättää hommaa tähän vaan kokeilla erilaisten ruokien kuvaamista myös tulevaisuudessa. Yllä olevaan kuvaan käytin aikaa n. 3 tuntia. Aika kului lähinnä eri asetelmien kokeilemiseen sekä valaistuksen säätämiseen. Kuvan ottamiseen käytetty setuppi löytyy täältä. Kannattaa myös käydä katsomassa millaisia kuvia muut stroboilijat ovat ottaneet. Klikkaa tätä linkkiä, niin saat näkyviin kaikki kilpailuun osallistuvat kuvat Flickr-hakuun.

Odotan mielenkiinnolla seuraavaa strobist boot camp -tehtävää, varsinkin kun tämän ruokakuvatehtävän pitäisi olla kaikista helpoin tehtävä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti