sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Lomakuvia Kreetalta

Palasin perjantaina lomareissulta kreetalta ja tarkoituksena oli ottaa sieltä jonkin verran "lomakuvia", eli kuvia, jotka voisivat "myydä" paikkaa. Siis ihan vain harjoittaakseni kuvaustaitoa ja silmää. Oikeastaan ajanpuutteen ja väsymuksen sekä kuumuuden takia en sitten ottanut kovinkaan paljon tämän tyylisiä kuvia, vaan perinteistä lomakuvasettiä. Onnistuin kuitenkin nappaamaan (taas kerran omasta mielestäni) muutaman otoksen, jotka voisin luokitella "myyviin lomakuviin". Alla muutama esimerkkejä:



Ensimmäinen kuva on suht' perinteinen Kreikkakuva, eli sinistä ja valkoista, merta ja taivasta. Harmi vain, että nuo pari ihmistä sattuivat juuri kuvaan. Voisihan ne Gimpata (Photoshopata) pois, mutta en jaksa nähdä vaivaa. Seuraava kuva on myös perinteinen lomakuva, eli auringonlasku meidän parvekkeelta kuvattuna.



Vastapäisen talon silhuetista tuli muutama mukava yksityiskohta lisää. Tietenkin pitää ottaa myös kuvia merestä ja rantsusta... Ja niitähän tuli kuvattua. Muutaman suosikin löysin niistä kymmenistä vaihtoehdoista ja alla yksi.



Tämän kuvan kanssa leikin hieman Gimpillä ja lisäsin overlay-layerin n. 50% läpinäkyvyydellä ja kuvaan tuli ihan kiva efekti. Toki asiasta voi olla myös eri mieltä ja saakin olla:) Otin matkalle myös mukaan yhden salaman ja radiotriggerin. Ajattelin, että olisin ehkä kuvannut hieman enemmänkin salamalla, mutta kuten sanoin, minuun iski jonkilainen lomalaiskuus, joten otin vain muutaman otoksen salamalla.



Palmukuvassa anoppini toimi salamaständinä ja Aurinko oli palmun takana luoden kivan halo-efektin. Salamassa oli vielä vihreä geeli korostamassa palmun vihreyttä. Seuraava kuva on oikeastaan yksi suosikeistani lähinnä värien ja kontrastien takia.



Erityisesti leijan kirkkaat värit ovat jotenkin mukavia ja tuovat kuvaan oman lisänsä. Pitänee muuten mainita, että oman haasteensa Kreikassa kuvaamiseen toi sen erittäin kirkas aurinko, joka poltti helposti kaikki vaaleat värit läpi ja kuvien dynamiikkaa oli hankala hallita. Eli vaaleat pinnat ylivaloittuivat, jos halusin tummien pintojen näkyvän paremmin tai sitten kun vaaleat pinnat eivät ylivalottunee, niin tummat pinnat olivat liian tummia. Tietenkin tämä hieman riippui tilanteesta, mutta koin sen aika hankalan asiana hallita.

Loput "julkaistuista" lomakuvista löytyvät Flickr:stä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti