lauantai 29. elokuuta 2009

Sirkus saapuu kaupunkiin

Kävin tänään perheeni kanssa sirkus Finlandiassa ja päätin tietenkin ottaa kameran mukaan. Tiesin kuvauspaikan olevan haasteellinen, koska a) se on pimeä b) kuvattavat kohteet liikkuvat yleensä nopeasti ja c) emme saaneet aitiopaikkoja, joten meidän edessämme on todennäköisesti ihmisiä. En ollut kovin väärässä tuon haasteellisuuden suhteen. Sain otettua ehkä n. 10 kohtalaistasta kuvaa. Mielestäni ehkä yksi parhaimista kuvista on alla:



Kyseinen kuva onnistui sen vuoksi, koska kuvauttava kohde oli paikoillaan ehkä yhden sekuntin ajan ja satuin juuri sillä hetkellä painamaan laukaisinta. Ei kyllä käy kateeksi niitä ammattilaisia, jotka lähetetään tekemään juttua sirkuksesta ja jutun kuvat pitää ottaa varsinaisessa esityksessä ts. ei mitään poseerauskuvia. No yksi seikka joka erottaa ammattilaiset ja amatöörin on todennäköisesti se, että minulla on amatöörilinssit kun taas ammattilaisilla ei ole. Kyllähän valovoimainen putki kuvanvakaajalla helpottaa elämäää kummasti. No kyllä ammattilainen varmaan osaisi ottaa parempia kuvia myös minun putkillani, joten pitää vain harjoitella enemmän.



Yllä olevassa kuvassa mongolialaistytöt esittivät mielenkiintoisen ohjelmanumeron: ajetaan yksipyöräisellä fillarilla ympäri areenaa ja potkitaan kulhoja ja kahvipannuja toisten päähän:) Ei tulisi ihan ensimmäisenä minulle mieleen tuollainen idea, jos pitäisi funtsia jonkilaista sirkusohjelmaa. Tästä numerosta sain jo kohtalaisen monta tarkkaa kuvaa, koska vauhti ei aina ollut niin kova kuin muissa ohjelmissa. Tosin ISO-arvo oli asetettu 1250:een, joten rakeisuutta on havaittavissa jonkin verran.

Sirkuksen klownit olivat parhaimmat klownit, jotka olen livenä nähnyt. Pellejen kuvaaminen oli mielestäni erityisen hankalaa, koska he liikkuivat koko ajan. Erityisesti seuraavassa kuvassa harmitta tuo c-kohta, eli ihmiskaalimaa kuvan alareunassa.



No aina ei voi voittaa ja ensi vuonna pitää käydä ostamassa liput ajoissa, jotta saamme eturivin paikat. Tosin vaimo saa sitten jännittää, että pääseekö esiintymään areenalle, koska ainakin nuo klownit ottivat useaane esitykseenä mukaan ihmisiä aitiopaikoilta.

Summa summarum: Pitää kyllä nostaa hattua niille ammatikuvaajille, jotka saavat onnistuneita kuvia sirkuksesta, ilman mitään lisävaloa (salamia:). Uskon, että oikea laitteisto helpottaa elämää jonkin verran kuten valovoimaset zoomit kuvanvakaajalla, mutta kyllähän sitä itsekin sain muutaman onnistuneen kuvan aikaiseksi, joten en voi kokonaan laittaa syytä "huonojen" linssien niskoille. Eli pitää vain treenata lisää, lisää ja vähän vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti