maanantai 7. syyskuuta 2009

Corvettea kuvaamassa

Sovin jo alkukesästä, että menisin kuvaamaan naapurin Ameriikoista tuomaa Corvettea ja tänään sitten sainkin aikaiseksi sen. La Caffettieran keikasta hieman viisastuneena osasin nyt ottaa paremmin huomioon salamoista tulevat heijastukset. Pääsinkin aika pienellä vaivalla jälkikäsittelyjen suhteen. Kuvista tuli mielestäni ihan hyviä ottaen huomioon, että en ole ennen kuvannut autoja. Seuraavassa ehkä setin onnistunein kuva:



Sijoitin salamat niin, että niistä ei tule suoraan heijastuksia ja varmistin homman vielä niin, että asetin kameran kohtaan, jossa salamat sekä ständit hävisivät oikeastaan auton "saumoihin". Kuten kuvasta arvata saattaa, niin jälkikäsittelin kuvaa jonkin verran. Poistin rekisterikilven sekä korostin hieman viljankortta sekä taivasta. Otin kuvan kahdella salamalla. Tarkemmat tiedot salamoiden asemista ja tehoista löytyvät Flickr:stä.

Toinen kuva Corvettesta, johon olen varsin tyytyväinen on ns. latokuva:


Tästä kuvasta tuli parempi kuin odotin, mutta lähinnä jälkikäsittelyn yhteydessä. Jälkikäsittelyssä Aperture 2:lla sain taivaan ja auton tuulilasin yhtymäkohdan näkymään selvästi. Alkuperäisessä kuvassa ne olivat melkein palaneet yhteen. Ongelman aiheutti hieman liian kirkas taivas ja auringonlasku taustalla. Tässäkin kuvassa onnistuin varsin hyvin piilottamaan salamoiden heijastukset. Tosin jouduin hieman poistamaan salamaständin heijastusta auton kyljestä.

Lopputulemana voi ainakin todeta sen, että La Caffettieran keikasta viisastuneen pystyin ainakin hieman vähentämään jälkikäsittelyn määrää ottamalla huomioon jo kuvausvaiheessa heijastukset asemoimalla salamat paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti